Suikerverslaafd ?

Het begint altijd bij het herkennen van je suikerverslaving, heb je dit door dan kun je daarna gaan kijken wat je er tegen kunt gaan doen.

Hoe herken je nu het verschil wanneer je wilt eten vanuit honger of hoofdhonger? Wat is hoofdhonger? Dit kan je niet echt honger noemen maar meer zin in … zin in junkfood; chips, snoep, koekjes, chocolade, gebak, … Deze ‘zin in eten’ komt vanuit onze hersenen en niet omdat ons lichaam echt eten nodig heeft.

Suikerverslaving de baas worden?

Eerst moet je goed het verschil weten tussen echte honger vanuit je maag of honger vanuit je hoofd.

Als je maaghonger hebt, zorg er dan voor dat je ook echt iets voedzaam gaat eten. Het eten van een voedzame maaltijd is niet zo aantrekkelijk als het ijsje of de zak snoep waar je eigenlijk zin in had.

Laat chemische zoetstoffen en geraffineerde suikers staan & kies voor de juiste zoetstoffen en natuurlijke suikers.

De belangrijkste stap om van je suikerverslaving af te komen is alles wat je vaak eet even te analyseren. Bekijk eens grondig wat er echt inzit, kijk eens op je etiket … wist je dat aspartaam meer dan 90 bijwerkingen heeft 😒 Weet jij wat het effect op je lichaam is van teveel suikers, lege koolhydraten en chemische toevoegingen ? Ontdek wat het doet met je lichaam en geest, leer het te erkennen. Dan kan je ook beslissen om die chemische rotzooi en buikvulling de deur uit te sturen.

Geraffineerde suikers en eenvoudige koolhydraten kan je vinden in bewerkt voedsel waaronder, brood, gebak, snoep, koekjes, chips, vruchtensappen, witte rijst, pasta, snacks, zero producten, light drank, enz. … Verborgen suikers worden altijd onder veel soorten namen op verpakkingen vermeld. Let vooral eens goed op de toevoeging van glucose, fructose siroop en chemische zoetstoffen.

Kies voor in natuurlijke zoetstoffen die de suikerspiegel niet triggeren. Gebruik geen kunstmatige zoetstoffen want die hebben hetzelfde effect op je hersenen en suikerspiegel als geraffineerde suiker.

Kies voor gezonde producten

Eet gezond! Maak gezondere keuzes en leer gezondere gewoonten aan. Als je al die nutteloze suikers laat staan krijg je veel meer ruimte voor alternatieve, gezonde producten. Het is hier ook belangrijk om te kiezen voor de juiste koolhydraten, vetten en eiwitten.

Met het gratis weekmenu 2Bstrong kun je kennis maken met de koolhydraatbeperkte methode om je koolhydraten onder controle te krijgen.

Leer andere gewoonten die je een goed gevoel geven.

De zin in eten krijgen is vaak niet omdat je lichaam erom vraagt maar omdat je hersenen vragen om een beloning.

Wat doe je graag, wat zijn dingen die jou een goed gevoel geven, waarvan zou je genieten als het niet om eten gaat? Een boekje lezen misschien, of handwerk zoals haken, een stukje wandelen, een warm bad of hete hete douche nemen … deze activiteiten zorgen ervoor dat je beloningssysteem in je hersenen aan gaat.

Het ‘ik heb zin in eten’ gevoel leren wegnemen kan je echt als je ervoor zorgt dat je op een andere manier een beloning krijgt.

Door te wandelen worden er endorfines aangemaakt in je hersenen. Dit zijn onze ‘Happy Hormones’. Zo krijgen je hersenen hun ‘ beloning’ en is de beloning door middel van eten niet meer nodig. Naast meer bewegen is ook een goede nachtrust belangrijk bij het onder controle krijgen van je suikerverslaving.

Gezonde tussendoortjes

Voorkom ‘eetaanvallen’, zorg ervoor dat je alternatieven in je kast heb zitten, gezonde snacks in de frigo, voedzame lunch in je lunchtas, in je auto voorzie je voor lange ritten best eiwitrijke snacks. Als je tussen je je maaltijden door enkel eiwitrijke voeding eet onder de 5gr koolhydraten/100gr kan het echt helpen om een snackattack tegen te gaan. Een bundel goed vullende koolhydraatarme snacks kan je steeds terugvinden in de EBIB van je coaching app

Haal geen junkfood in huis buiten de moment dat je het echt hebt ingecalculeerd. Ik vertrouw mezelf ook nog niet altijd als ik weet dat er een zak chips of chocolade in de kast ligt. Als je dan zin krijgt in iets te eten dan pak je in ieder geval iets gezonds uit de kast.

Ik hoop dat deze tips jou alvast een duwtje in de rug geven 😊

Een persoonlijk plan op maat ? Bodyanalyse met berekening op maat ?Persoonlijke coaching 1:1 kan ? ecoaching ? Contacteer mij vrijblijvend https://www.2bstrong.eu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s